+36 20 422-7200 +36 85 322-198

Termékek

Körte

A gyenge óceáni hatással bíró klíma, valamint az agyagbemosódásos barna erdei és a humuszos homoktalaj körtetermesztés szempontjából termőtájjá minősítette a Kanizsa és Somogyi kertjeinket, de e területek az alma és a meggy termesztésére is alkalmasak. Körtetermesztés összesen 300 ha-on zajlik, az ültetvények különböző életkorú és alanyú körtefákból tevődnek össze. Fő fajták a Vilmos körte, a Bosc kobak, valamint a Packham’s Triumph. A tökéletes beporzás érdekében és a fajtaválaszték bővítéseként kis felületen egyéb fajták is telepítésre kerültek. Az idősebb körtefák vad alanyon élnek, a fiatalabb ültetvények fái Farold 69-87, Pyrus pyrodwarf és Birs 9 alanyon fejlődnek. A körte és almatermés a gondos termesztést és a betakarítást követően saját hűtőházba kerül, melynek segítségével az értékesítési időszak jócskán kitolható.

Meggy

A 72 ha meggyültetvényt 3 fajta alkotja, kiválasztásukkor számításba véve az érési idő széthúzását. Legnagyobb felületen a Cigány 7 fajta terem, a további kettő termesztett fajta pedig az Érdi bőtermő és a Debreceni bőtermő. Mindhárom fajta fái sajmeggy alanyon fejlődnek.

Alma

Almatermesztéssel majdnem száz gazdánk foglalkozik. Intenzív termesztési mód épp úgy megtalálható, mint a hagyományos vagy a pusztán ipari ültetvény. Fő almafajta a Gála, Idared, Golden, de szinte minden Magyarországon fellelhető fajta megtalálható kínálatunkban. A körte és almatermés a gondos termesztést és a betakarítást követően saját hűtőházba kerül, melynek segítségével az értékesítési időszak jócskán kitolható.

Kajszi

Tolna és Somogy megyében találhatóak kajszisaink. Ültetvények közel 76 %-a termőkorú, a többi egy-két éven belül fordul termőre, ezek többnyire már új külföldi, olasz, francia, amerikai fajták. A kedvező domborzati körülmények miatt egyre több a professzionális kajszi ültetvény települ térségünkben. A rengeteg külföldi fajta mellett (Pinkcot, Bigred, Flavorcot, Bergarouge, Bergeron) a magyar fajták kezdenek a háttérbe szorulni. A kertek döntő többségében 6 x 4 méteres kötésben és mirabolán alanyokon állnak a fák, csepegtető öntözés mellett. Minden ültetvényben korszerű növényvédelmet alkalmazunk és intenzív tápanyag utánpótlással megadunk mindent a fáknak a legnagyobb termésmennyiség és legjobb minőség elérése érdekében.

Dió

A 120 ha dió hagyományos kötésben 10 x 10 méterre lett ritkítva. A nagy fákat csak helikopterrel tudjuk permetezni, de a hozamuk a kerteknek még mindig nagyon jó. Ültetvényein átalakításakor már 7x7 méterre lettek telepítve az erre alkalmas fajták, itt szükséges szinte minden évben intenzív metszést végezni. Főbb fajták a Milotai 10, Alsószentiváni 117, Tiszacsécsei 83. Minden ültetvényben korszerű növényvédelmet alkalmazunk és intenzív tápanyag utánpótlással megadunk mindent a fáknak a legnagyobb termésmennyiségek elérése érdekében.

További termékeink

Cseresznye
Szilva
Mandula
Birs
Őszibarack
Mogyoró