+36 20 422-7200 +36 85 322-198

Iskolagyümölcs

A BALATON-KER-TÉSZ Szövetkezet az iskolagyümölcs program kezdete óta részt vesz a kiváló kezdeményezésben. Négy megyében látja el a diákokat tagjai árujával. Megmaradtak azok az eredeti törekvések programunkban, amik miatt útjára indult, friss, minőségi, magyar gyümölccsel és gyümölcslével látjuk el a gyerekeket. A lehető legközelebbi termelőnk közvetlenül látja el azokat az intézményeket, amik hozzá tartoznak így tudjuk biztosítani a lehető legrövidebb szállítási utat és azt, hogy közvetlen kapcsolat alakuljon ki a termelő és az intézmény között.

A program célja, hogy az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a korosztály zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez.

A program kedvezményezettjei a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 10. §-a szerinti általános iskola 1-6. évfolyamán tanuló gyermekek. A program keretében támogatott terméket csak a kedvezményezettek részére szabad kiosztani (pl. 7-8. osztályosok részére nem adható át a támogatott termék). A támogatott terméket ki kell osztani a kedvezményezetteknek, (nem elegendő pl. a terméket tartalmazó ládát az iskola bejáratánál elhelyezni, és a tanulóra bízni, hogy elveszi-e az aznapi adagot).

A Uniós program részletei és a BALATON-KER-TÉSZ Szövetkezet programjának további megismerése a www.iskola-gyumolcs.hu honlapon lehetséges.

DÍJAZOTTAK 2017.

1-2 OSZTÁLY
I. helyezett: Nagy Zsófia Anna 2.o.
Csány - Szendrey Általános Iskola
Belvárosi Tagiskola
Keszthely

II. helyezett: Krizsán Cipra Kamilla 1.o.
Bagodi Fekete István Általános Iskola
Bagod

III. helyzetett: Farkas Boglárka 1.o.
Palini Általános Iskola


3-4 OSZTÁLY
I. Mikó Elizabet 4.o.
Kincskereső Általános Iskola
Gutorfölde

II. Szolnok Patrik 4.o.
Térségi Általános Iskola Szakközépiskola és Kollégium

III. Horváth Péter 4.o.
Palini Általános Iskola
Nagykanizsa


5-6. OSZTÁLY
I. Kutasi Evelin 5. o.
Tószerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola
Tószerdahely

II. Nyulasi Tamara 6.o.
Nemesszalóki Általános Iskola
Nemesszalók

III. Rudolf Julianna Zsófia
Lórántffy Zsuzsanna Református Óvoda és Általános IskolaGimnázium és Kollégium
Kaposvár

Minta Galéria